facebook

ДепартаментИзящни изкуства

Емоции. Измерения. Състояния : [Албум]

Емоции. Измерения. Състояния : [Албум]

Емоции. Измерения. Състояния : [Албум]

Калина Христова

Изкуство

Калина Христова завършва специалност „Графика” в Националната художествена академия и магистърска програма „Графичен дизайн” в Нов български университет. Специализира в Академия за изящни изкуства, Виена в класа на проф. Франц Граф.

От 2004 г. работи като асистент по рисуване и живопис в НБУ. От 2008 г. преподава по „Графика и илюстрация” в департамент „Изящни изкуства”, НБУ

Калина Христова има разностранни търсения, както в областта на графиката, така и в акрилната живописна техника. Изложбата представя част от серията „Human Valuе” - символни обозначения и формулировки на човешките ценности и емоционални състояния.

Творческите й проекти са в областта на плаката, класическите и дигитални илюстративни техники, графичните технологии, а научните й интереси са в областта на теорията и историческите аспекти на графичния и комуникативен дизайн. Плакатите, картините, графиките и илюстрациите, които създава, имат за цел да те накарат да се усмихнеш, но и да се замислиш за някои позабравени неща, за човешката същност, за стойността на моралните ценности и гротеската в общуването. Някои от проектите и акциите й са единствено с цел да провокират публиката, изискват моментална обратна реакция и нямат комерсиална цел. За Калина Христова изкуството е форма на общуване.


Година на издаване: 2015

Корици: Меки

ISBN: 9789545358951

Език: Български

Размери: 27x22

Страници: 108

Тегло: 528 грама

Издателство: Нов български университет